Öka vinsterna i poker

Är du en av alla tusentals personer i Sverige som då och då spelar poker på nätet? Eller hör du till den skara människor som testat att spela någon gång, men som ännu inte kommit igång med pokerspel online? Oavsett vilken kategori som du passar in i, så finns det alltid sätt att öka sina vinster när det gäller poker på nätet. För att bli en bra pokerspelare som går plus i det långa loppet krävs tålamod. Ingen vinner varje hand och ibland går det tungt. Om du befinner dig i en svacka kan det vara bra att ta det lite försiktigt och vänta på att vinden vänder, istället för att få panik och satsa mer och mer.

Poker handlar om tålamod och sannolikhet

Poker för nybörjare

Om du är nybörjare när det gäller poker så är det första du ska göra att lära dig reglerna. När du har koll på dessa så bör du studera olika scenarior i poker för att bli bättre på att avgöra sannolikheten för ett visst utfall. Poker handlar till stor del om att snabbt kunna avgöra oddsen för att din hand vinner, och desto bättre du blir på detta, ju större vinstchans får du. Det finns massor av verktyg till hands på nätet om man vill lära sig om olika vinstchanser i poker. Studera vilka händer som slår vilka, och ta också en titt på en oddskalkylator. En sådan kan för övrigt vara bra att ha nära när man är mitt uppe i en match och behöver lite hjälp att tänka.

Om du vill börja spela poker så finns det massor av sajter att besöka. Välj en spelplattform som ger dig en fördelaktig bonus när du skapar ett konto, och som har många spelare. De största sajterna har väldigt många medlemmar och du kan när som helst logga in och spela. Du väljer själv vilka insatser du kör med – alltifrån någon krona till flera tusen kronor per hand.

Välj ett bra bord

Det gäller att du anpassar de utomstående faktorerna till dina förutsättningar. Det är därför ytterst viktigt att välja ett bra bord som passar dig. En viktig faktor är givetvis motståndet. Spelar du mot för skickliga spelare kommer du knappast göra vinst i det långa loppet. Det kommer märkas rätt snabbt om motståndarna är betydligt mer erfarna än dig. Poker bygger trots allt väldigt mycket på skicklighet. Man kan komma undan med nybörjartur ett tag, men inte alltför länge. Se även till att du väljer ett bord där regler kring mörkar och limits gynnar dig. När du spelar online kan du välja och vraka bland borden och du bör utan problem hitta spel som passar dig.

Behärska olika taktiker

För att bli framgångsrik vid pokerbordet krävs att du klarar av mer en ett spelsätt. Om du agerar på ett liknande sätt hela tiden, blir du troligtvis sönderläst rätt snabbt. Därför är det viktigt att du känner dig trygg i många olika situationer. Testa dig därför fram och hitta olika strategier som passar dig. Det optimala är om du kan ha effektiva taktiker för snålt, aggressivt, slumpmässigt spel, samt att kunna dra nytta av motståndarnas misstag.

Studera motspelarna

Poker är ett väldigt komplext spel, för att bli framgångsrik krävs inte bara att du kan kontrollera ditt eget agerande. Det är också viktigt att du observerar motståndet och drar nytta av sådan information. Gör du det på ett bra sätt kan du lära dig hur de respektive motspelarna agerar i olika situationer. Du kan exempelvis lära dig vilka som ofta bluffar, vilka som är överaggressiva och vilka som är väl passiva. Kanske är det ingen idé att göra överdrivna höjningar mot spelare som lägger sig väldigt ofta. Du kan bli mycket framgångsrik om du kan anpassa ditt spel efter motståndet på ett bra sätt.

Lär dig olika ageranden vid olika händer

Det är viktigt att kunna hantera olika händer. Även när du har en premiumhand från start är det inte bara att köra på. Du vill gärna ha med dig några motspelare till för att höja potten innan den delas ut. Det handlar hela tiden om att ha pokerface, analysera vilka händer motståndarna kan tänkas sitta på och fundera över framtida scenarion. Även en mindre vass starthand går att vinna pengar på, om du sköter det på rätt sätt. Det finns olika tips och råd för premiumhänder, bra händer och så kallade draghänder. Det är viktigt att du lär dig när dessa kan vara spelbara.